Kapcsolat

Üzemeltető:
Fátyol Varázs Kft.
Székhely:
 
3713, Arnót Petőfi Sándor út 150/B

Adószám: 
23535101-1-05 

Telefon:
+36/30-724-4601

E-mail:
info@fps.co.hu

Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig: 
8.00 - 16.00

Szavazás

Melyik játéktípust próbálnád ki legszívesebben?

Szavazok

Extrém Íjász Játék - Minőség, Biztonság, Profizmus!

2017.01.03.

Extrém Íjász Játék - Minőség, Biztonság, Profizmus!

Legelső cikkünkben arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az Extrém Íjász Játék elterjedése rohamosan nő, ezáltal egyre többen látnak a tevékenységben gyors pénzszerzési lehetőséget, így nem biztos, hogy a megfelelő biztonsági intézkedéseket is végrehajtják. Leírjuk, hogy mire érdemes oda figyelnie, hogy ne történjen semmilyen baleset!

Az Extrém Íjász Játék fejlesztését 2015. decemberében kezdtük el és rengeteg váratlan problémával találkoztunk, amit egyenként orvosulnunk kellett. A biztonsági felszereléseket is szükséges volt bővítenünk, úgy, hogy a játék komfort érzete is megfelelő legyen. Itt gondolunk a maszkok levegőzésére, az alkar védelmére, az ujjak védelmére és a hölgyek mellkas védelmére.

A fejlesztésbe bekapcsolódott a háromszoros Terem Íjász Világbajnok, Kamarás Szilárd is, akinek segítségével a fejlesztési munkálatok meggyorsultak, minőségibbek lettek. Szilárd, a Szent László Íjász Egyesület vezetője és jelenlegi küldetése, hogy a tanítványait eljutassa a világversenyekre.  :) 

Szilárdnak is természetesen az elsődleges szempont a biztonságos játék volt. A kulcs szerepet a vessző végén található, többrétegű szivaccsal ellátot hegy szerkezete töltötte be. Több ilyen hegyet próbáltunk ki. Volt ami masszív, de túl tömör (fájdalmas érzés a találat), illetve találkoztunk olyannal, amelyik nagyon könnyen (két játékot követően) elkopott. A legfontosabb az volt a számunkra, hogy jól működjön és ne essen le, ne törjön el, ne csavarodjon ki. A másik fontos dolog a vesszők anyaga és falvastagsága. A fa- és karbonvesszős szolgáltatóktól (jelenleg nem tudunk ilyenekről) semmiképpen ne kérjen megrendelést, mert azok használata életveszélyes!

A gyenge falvastágú alumínium vesszők is eltörhetnek ha rálépnek stb., ezért mi mindenképpen legerősebb, minőségi vesszőket használunk, amiket minden egyes kör után ellenőrzünk.  Ezen szempontokat figyelembe véve, a jelenlegi legjobb minőségű alkatrészeket, biztonsági felszereléseket használjuk. A játékvezetésbe úgy vannak beépítve a biztonságot ellenörző folyamatok, hogy az a játékélményt nem rontja.

Mind ezek mellett 5 éves játékvezetői tapasztalattal rendelkezünk, amivel garantált az igazi élmény a résztvevők számára.

MINŐSÉG, BIZTONSÁG, PROFIZMUS!

vissza